Att hitta ett kreativt sammanhang

Bild från Unsplash.

”Ingenting är så fruktbart för ens skrivande som att ha vänner som också skriver, eller åtminstone är något intresserade av det!”

Läste dessa rader av Olivia Bergdahl i Tidningen Skriva och var tvungen att kopiera det direkt. Som en påminnelse till mig själv. Skrivandet måste inte, och borde inte vara en ensam syssla. Just för tillfället är jag dessutom i det läget där jag känner att någon annans input hade gynnat mig med detta manus. Jag har faktiskt gått med i en skrivargrupp här i Dunedin. Hittade den av en slump på Facebook och såg sedan att de träffas IRL en gång i månaden. Än så länge har jag inte gått på någon träff men tänker att jag ska det.

Jag fick också höra av min chef som jag träffade häromdagen, för att diskutera detaljerna kring min jobbstart, att hon som ersatte mig när jag gick på föräldraledighet är med i en skrivgrupp, eller kanske hade hon startat den till och med? Minns inte riktigt. Men hur som helst hoppas jag såklart att jag kan vara med på ett hörn där också.

Det finns bara ett litet problem med allt detta, och det är det faktum att jag inte skriver på engelska. Lösningen är givetvis enkel: att jag översätter texterna till engelska eller att jag helt enkelt börjar skriva på engelska. Det senare känner jag mig inte helt bekväm med. Nog för att jag behärskar det engelska språket någorlunda bra, men ändå. Jag skulle känna mig helt vilsen om jag började skriva skönlitterära texter på engelska. Å andra sidan kanske det kan vara en bra grej – något spännande kan uppstå i bytet av språk. Översätta texterna är dessvärre tidskrävande, men känns ändå som ett bättre alternativ just nu. Kanske kommer jag skriva på engelska i framtiden, när jag känner mig redo att utforska ett nytt språk. Oavsett vad jag bestämmer mig för så vill jag ingå i en skrivargrupp.

Man kan ju förresten försöka skapa en skrivargrupp online också? Det går ju faktiskt alldeles utmärkt att diskutera skrivande, och ge och få respons på texter utan att ses (även om det såklart är trevligare att sitta i samma rum.) Har jag några skrivande läsare som är intresserade av detta så skriv en kommentar eller skicka ett mejl på mirjamekstrom@gmail.com.

4

Lämna ett svar

Stäng meny