Att bli kvitt min inre perfektionist

rachel-lynette-french-HzTJMkjctKE-unsplash

Jag läste Linn Jungs blogginlägg om perfektionism och att sänka ribban och det satte igång massa tankar. Fick mig att inse vad som skavt hos mig på sistone, både när det gäller bloggen, Instagram och sociala medier över huvud taget. Jag vet inte varför men jag har blivit så himla ängslig, och hakar upp mig helt och hållet på hur det jag lägger ut ska tas emot. Kan sitta och fila på en caption i evigheter och sedan bara radera och strunta i att lägga ut något på Instagram eftersom det tar för mycket energi. Vad är det frågan om? Kan jag inte bara inse att det faktiskt inte är så otroligt viktigt? Det borde väl inte vara så svårt? 

Allting blir så mycket tråkigare om det ska överanalyseras precis hela tiden. Jag tänker att ett visst mått av spontanitet och slarvighet är nyttigt, att bara rycka på axlarna åt det efteråt. Dessutom har jag ärligt talat inte tiden som krävs för att producera snyggt och välpaketerat content, eller att skriva långa välgenomtänkta inlägg varje gång. Och då sänker jag hellre ribban än att det inte blir något alls. 

Jag vill ju att bloggen ska vara en plats där allt möjligt får rymmas. Högt och lågt. Osammanhängande svammel eller långa utläggningar om det ena och det andra. Och viktigast av allt: jag måste låta det vara roligt. Kravlöst. 

På tal om perfektionism så ser min hemsida väldigt sorglig ut just nu. Jag jobbar på att åtgärda det. Eventuellt kommer det gå snabbt och smärtfritt, men mer sannolikt kommer det bli utdraget och plågsamt. Förhoppningsvis blir i alla fall resultatet, när det nu kommer, en snygg hemsida. 

2

Lämna ett svar

Stäng meny