Att andas havsluft

Idag var T ledig och en utflykt till stranden var planen för dagen. Vi packade med oss smörgåsar, jordgubbar och lite annat smått och gott. Allt som fattades var kaffe eftersom vi inte har någon termos. Katastrof. Detta måste vi åtgärda snarast. Är helt klart ett måste inför sommarens picknickar. Vi stannade till på ett kafé och köpte varsin take away istället och därmed var koffeinbehovet tillgodosett.

Båda barnen somnade i bilen och vi fick en liten stunds egentid. Tills Felix bajsade och behövde inte bara en ny blöja utan ett helt klädombyte. Tur att man är rutinerad (ibland i alla fall) och har extra kläder i väskan.

IMG_0853.jpg

Efteråt var han nöjd och belåten.

IMG_0858

Vi hängde i lekparken en stund innan vi gick ner till stranden.

Hur mycket hemlängtan jag än har emellanåt och hur svårt det än kan vara att bo såhär långt bort, så kan jag också se det fantastiska med att bo här. Åtminstone dagar  som dessa. Att ha så nära till havet, och att kunna njuta av den otroligt vackra naturen. Idag uppskattade jag det verkligen. Jag har egentligen aldrig varit någon havsmänniska, mer en skogsmulle om jag måste välja. Kanske för att jag inte är uppvuxen nära havet. Men med alla underbara stränder häromkring så misstänker jag att det kommer ändra sig.

IMG_0881

IMG_0884

Och jag njuter såklart av att se hur roligt Lockie har. Samla snäckskal, rita i sanden och låta vågorna skölja över fötterna. Förra sommaren vågade han knappt gå fram till vattnet. Idag fick jag säga stopp för han ville bara fortsätta längre ut.

Nu är vi hemma igen, det börjar bli kväll och jag misstänker att jag kommer slockna väldigt tidigt. Tror inte att jag har vant mig vid varma dagar i solen, jag känner mig alldeles mosig i huvudet efter några timmar på stranden. Förmår inte ens formulera mig ordentligt märker jag. Så jag tror jag sätter punkt här.

1

Lämna ett svar

Stäng meny