5 saker som gör mig glad just nu (och en som gör mig arg)

Att få andas havsluft igen. Åka till stranden efter sex veckor i karantän. Titta på barn och hundar som rusar omkring, alldeles rusiga av lycka. Krispig kyla i luften, men strålande sol. Plask i det iskalla havet, springa undan från vågorna. Blöta jeans och sand mellan tårna.

Att vi fick huset! Om två veckor flyttar vi. Två veckor! Jag åkte dit med barnen idag, eftersom huset ändå står tomt. Smög runt och kikade in genom fönstren. Längtar så efter att få bo där. Göra det till vårt. Ta morgonpromenader ner till stranden, utforska området. Känner att det kommer bli hur bra som helst.

Att förskolan börjar på måndag. Vet inte riktigt hur länge till vi hade orkat med att vara hemma allihop. Eller det är klart vi hade orkat, för det gör man ju bara. Och på många sätt har det varit otroligt fint de senaste sex veckorna. Mindre av den där vardagsstressen. Ni vet, timmen efter man kommit hem från jobbet och allting ska fixas och alla är trötta. Skönt att nästan ha sluppit det den senaste tiden. Med det sagt är jag ändå 110% redo för att förskolan ska sätta igång. Mer normalitet och rutin, tack!

Att jag ska ha min konstnärsträff imorgon. Då ska jag ta med min kamera ut och åka in till stan eller kanske någon annanstans och fota, fota, fota. Det ser jag så mycket fram emot. Tänker på hur hur ofta jag brukade gå runt på stan och fota när jag bodde i Melbourne. Med min analoga Olympus. Det var tider det. Såhär kunde det se ut då.

Att jag går några kurser på Udemy just nu och lär mig så mycket nytt. Bland annat den här kursen i skrivande. Jag vill, och behöver, bli bättre på att skriva på engelska. Lära mig engelsk grammatik, meningsuppbyggnad, ordval, etc. Jag går mycket på känsla när jag skriver på engelska nu, och det fungerar oftast bra (tror jag). Men jag vill lära mig mer på djupet.

Något som inte gör mig glad, om jag nu ska behöva avsluta med något negativt, är män som får utrymme att dela med sig av sin snyfthistoria när fokus borde ligga på det verkliga offret. Så fel på alla sätt och vis. Men allt för att få högre tittarsiffror antar jag. Och om ett par år är väl allt som vanligt för Paolo igen. Men hur livet ser, och kommer se ut, för kvinnan som utsattes för hans övergrepp, det vet vi inte mycket om. Som alltid sätter Hejhejvardag ord på det på ett briljant sätt. Läs hennes inlägg!

3
DELA:

Lämna ett svar

Stäng meny